Nikke Ström Låter Hälsa

 

Bästa hälsningar!

//nikke


www.myspace.com/nikkson

 Förbered er för vinterns skönaste och svängigaste minifestival!
Hemma hos Mother's Freak i Kvarnbyn (Mölndals Övre)!

Stolt presenterar vi följande storheter:

 

affisch av Mikael Dalnäs


 

Ramblin Nicholas Heron

Bandet gör självsäker, smart, ömsint och tidlös musik. Musiken pendlar på ett lurigt sätt mellan bitskt och vackert, nästan på gränsen till att falla ihop. De senaste åren har han ofta kommit dragandes med en brusig amerikansk musik, omsorgsfullt men avslappnat inspelad på kassettband. Sedan 2007 har två skivor släppts i USA och en kassett i Italien. Dessutom har ytterligare två egenproducerade skivor cirkulerat. Den lugnande sångrösten, de instrumentala låtarna, självförtroendet i texterna och de oväntade svängarna i stämningen är det som gör det så bra.

http://www.myspace.com/ramblingnicholasheron

Alabamica
Det är i sanning ett allstar-gäng han har bakom sig, den gode Alabama-bördige JR Collins. Numera bosatt i Göteborg har han samlat delar ur den svenska rockeliten: Andreas Kleerup, Nikke Ström, Per Stålberg & Mattias Hellberg och alla bitar faller på plats. För det är skitig och rökig garagerock vi bjuds på, - rak och okonstlad, med barnförbjudna berättelser ur Collins liv i den smutsiga södern.

http://www.myspace.com/alabamica

Den Stora Vilan
I Göteborg finns ett band som åker runt, spelar, repar, flänger runt i sin nedgångna blekgrågula Volvo med stärkare, instrument, vissa övertagna progginstrument och bensindrivet elaggregat som de kan sätta upp vid en spelning varsomhelst. Spelar, repar och skriver låttexter i en ström, lever bara för sin musik, nyligen lagt spåren i sin replokal till sitt första album. I det sedvanliga industriområdet. Kungsten. Sen länge väntad. Och förväntad. Av många undrat varför inte förrän nu. Att det inte kommit ett album med deras bra musik.
Som de är ett utpräglat live-band, gör musik i stunden, påverkas de av stämningen för stunden, publiken som bidrar otroligt mycket, är alla spelningar ganska olika till sitt framförande. Kanske till och med med kultstatus i väst, i Göteborg med omnejd, inte särskilt allmänt kända men med stor publik som följer dem runt, ofta på spontana gratisspelningar i parker, på gatan, men också på restauranger, syltor, klubbar, på mörka klubbar i natten, med enkelt folk, billiga tillställningar, folk med öra för kvalité som förstår Den Stora Vilans skönhet. Byter instrument, de flesta körar, flesta sjunger lead, men växlar, tar in andra musiker, är mest elbaserade men nyligen växlande mellan el- och instrumentaliskt akustiskt. Alla dock älskande elbaserad amerikansk västkust60talsmusik, fortfarande basen i mycket av rocken även i dagens rockrockrock man hör överallt och i alla kanaler, lätt eller tungt. Tillbaka till rötterna. The roots.
http://www.myspace.com/denstoravilan


Graveyard
Riktigt bra svensk hårdrock kommer från göteborgsbandet Graveyard som med sin självbetitlade debutplatta visar att mycket, och inget alls, har hänt sedan hårdrockens genombrott i slutet på 60-talet.
Den blytunga riffbaserade hårdrocken med rötter hos Led Zeppelin, Jimi Hendrix och Black Sabbath, och med ett intressant släktdrag till Sir Lord Baltimore har deras senaste album alla möjligheter att nå både gamla och nya hårdrockfans.

http://www.myspace.com/graveyardsongs


Mattias Hellberg och Paul står för DJ'andet mellan banden.

 

Pris 160:-
Bussresa till Mother's Freak ingår i priset. Bussar går från Pustervik med start kl 19:00. Sista bussen 22:00
Hemresa arrangeras inte, men Mölndal station ligger nära för kollektivtrafik.

Mat och dryck kommer finnas till fina festivalpriser!

Pusterviksbiljetter 031-130680 - www.pusterviksbiljetter.com

Scandinavium 031-811020
Ticnet 077-1707070 - www.ticnet.se
samt sedvanliga förköpsställen.

 

eventet på facebook

http://www.facebook.com/event.php?eid=142920213029&index=1

 

Stay hungry!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0