Stöd Våra Studenter



protestaktion mot uppsägningar på Göteborgs folkhögskola.

(2009-04-02)

Torsdagen den 2 april klockan 10.30 på Göteborgs folkhögskola Nya Varvet, kommer samtliga elever på Nya Varvet och filialen Biskopsgården att utföra en protestaktion mot uppsägningar på Göteborgs folkhögskola.


 

Uppsägningarna beror på att regeringen och Västra Götalandsregionen inte längre satsar på utbildning för arbetslösa och inte hjälper till i tillräcklig ekonomisk omfattning. Vi vill slå vakt om folkbildningen och värna om all vuxenutbildnings framtid för att vi inte vill att den ska utarmas.
 
Regeringens syfte med att ge bidrag till folkbildning är:
- Att stärka och utveckla demokratin
- Att göra det möjligt för människor att påverka sin livssituation och skapa ett samhällsengagemang
- Att utjämna utbildningsklyftor och höja utbildningsnivån
 
7st personer har sagts upp från Göteborgs folkhögskola, varav 4st är drabbade på Nya Varvet. Detta trots att Västra Götalandsregionens styrelseordförande, Roland Andersson, utlovat att ingen fast personal ska avskedas under året 2009. Vi är oroade för hur verksamheten kommer att se ut i framtiden. Om inget görs kommer kvaliteten på vår demokrati och bildningsnivå att försämras avsevärt. Okunskap skapar rädsla och passivitet och blir ett hinder för ett medborgerligt samhällsengagemang.
 
Det som vi elever tycker är viktigt med folkhögskolan är:
Oavsett bakgrund till att man inte är klar med sin gymnasieutbildning så får vi elever en chans till att utvecklas och växa på ett akademiskt plan men också på ett personligt plan.
 
Vi vill göra våra röster hörda som elever och medborgare och riktar rösterna till politikerna inom Västra Götalandsregionen, till politikerna i riksdag och regering samt till varje politiker och medborgare som någonsin fått chansen att gå på folkhögskola. Vi uppmanar alla att kämpa för folkbildningens framtid innan Per Albins folkhem är helt nedmonterat.
 
Elevrepresentanter på Göteborgs folkhögskola, Nya Varvet:
Kristina Vasilievich 0708-974230
Sara Roos
Hans Kraiten


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0