Läckerheter Långt In I Oktober

Gårdagens skörd som uppskattades efter det att " La svensson" tillrett dem .


för den vetgirige,,,   http://www.svampguiden.com/art.asp?art=coprinus_comatus 
© foto Giovanni Salaris 2008

Kommentarer
Postat av: Jonas Hellquist

Jag har varit inne och kikat på din blogg några gånger tidigare och sett många fina bilder. Du vet säkert att det finns en annan coprinus art (atramentarius) som man kan bjuda någon som man inte är så förtjust i, speciellt i samband med lite pilsner (det räcker med lättöl). Effekten är snarlik antabus. Sedan vi flyttade från Prinsgatan ut på landet har jag blivit en riktig svampdåre och är ute i skogen så fort jag kan. Vill du ha torkad Karl-Johan eller trattkantareller kan du höra av dig.

Hur tillagas fjällig bläcksvamp och till vilka rätter passar denna?



Ha det bra!

Postat av: Anonym

Fjällig bäcksvamp,,, tillagas bäst enligt min mening genom att steka den hastigt i lite smör o olja o lägges på en macka eller fräsa upp den o ha den i köttfärssås "typ" Bolognese,,





Den andra sorten atramentarius" rel="nofollow">http://www.svampguiden.com/art.asp?art=Coprinusatramentarius är inte att leka med,, helt riktigt.

Jag åtekommer gärna lite senare i höst rörande torkad svamp,, tack på fförhand.

/ Giovanni

2008-10-25 @ 09:47:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0