Nikkke Ström Hälsar

EJ BET REKLAM

DUBBELKONSERT:

Dan Viktor + Dan Fägerquist

GÖTEBORG, JAZZHUSET - Söndagen den 21 oktober kl 19.00  



Dan Viktor - Sånger av Dan Andersson

Dan Viktor Andersson från byn Gullvalla i norra Västmanlands djupa tajga, är en av våra nya stora visartister och låtskrivare. Hans mycket originella sceniska utspel i kombination med det egna materialet fascinerar och hänför en allt större publik för varje år. Dan Viktor har gett ut 6 skivor i eget namn och producerat ett dussintal plattor åt allehanda artister. Han har mottagit det prestigefyllda Fred Åkerström-priset för sina sceniska prestationer och nyskapande visdiktning, Ted Gärdestad-stipendiet, Skap-stipendium, Stim-stipendium etc, varit grammis-nominerad, gjort ca 200 spelningar om året sedan år 2000 och blivit beskriven som en visans Charlie Chaplin.


"Får man verkligen tolka Dan Andersson så här? Jo, det får man och det ska man. Dan Viktor har gjort allt rätt och gett Dan Andersson en dimension som man inte hört något av sedan Thorstein Bergmans tid"  DALADEMOKRATEN


Hemsida: www.danviktor.com

Myspace: www.myspace.com/danviktor


Dan Fägerquist  - Sånger av Vysotskij

Det är drygt tjugofem år sedan som den ryske skådespelaren och vissångaren Vladimir Vysotskij (1938-1980) gick bort efter ett kort och intensivt liv. Farlig för regimen men älskad av folket, underground och på samma gång folklig, mytomspunnen men ändå vidöppen. Han skrev över 600 sånger. Få av dem gavs ut av myndigheterna men spreds ändå, på privatinspelade, piratkopierade kassettband och blev den lilla människans röst. Dan Fägerquist (f. 1974) har tidigare släppt två skivor med Vysotskijs sånger översatta till svenska och gjort flera rosade turnéer tillsammans med grupperna ELDSJÄL och KRÅKORKESTERN. Under hösten 2007 gör han ett tjugotal konserter ensam på scen med sin gitarr. En avklädd, svidande och stark konsert med sånger om att finnas till.


"Fägerquist gör Vysotskijs sånger så helt och fullt till sina egna att det går som en stor ilning genom hela rummet"     BOHUSLÄNNINGEN (S)


Hemsida: www.fagerquist.se

Myspace: www.myspace.com/fagerquist


Dörrarna öppnas kl 18.00. Första konsert startar kl 19.00. Biljetter köpes i dörren. Pris: 120:- Adress: Jazzhuset, Dahlbergsgatan 3, Göteborg  http://www.jazzhuset.se/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0