För Att Inte Bli Tokig På Världen
Bästa sättet att rensa hjärnan när man är förbannad i hösttider
är att åka ut i skogen och plocka svamp.

Efter att man promenerat en stund känns det som om man landar.

Att man ochså hittar lite svamp gör inte det hela sämre.
Trattkantarell Cantharellus tubeaformis.

Blomkålssvamp - Sparassis crispa

En av våra godaste matsvampar, utmärkt god friterad! Passar till all sorts matlagning, men är mindre lämplig att torka då smaken kan bli något besk. Blomkålssvampen kan vara ganska svårrensad då barr och jord ofta är inväxta i grenverket.
Anita hittade faktist två jättefina exemplar

Gammelsskog

Recept på frityrsmet till att frittera blomkålssvampen

En form av saprotrofer /svampar som lever på gammal tallstubbar )

Dagens skörd.

Tack kära moder natur.

© Foton / Giovanni Salaris 2006
är att åka ut i skogen och plocka svamp.

Efter att man promenerat en stund känns det som om man landar.

Att man ochså hittar lite svamp gör inte det hela sämre.
Trattkantarell Cantharellus tubeaformis.

Blomkålssvamp - Sparassis crispa

En av våra godaste matsvampar, utmärkt god friterad! Passar till all sorts matlagning, men är mindre lämplig att torka då smaken kan bli något besk. Blomkålssvampen kan vara ganska svårrensad då barr och jord ofta är inväxta i grenverket.
Anita hittade faktist två jättefina exemplar

Gammelsskog

Recept på frityrsmet till att frittera blomkålssvampen
1 st![]() | ![]() | blomkålssvamp |
1 dl![]() | ![]() | vetemjöl |
2 dl![]() | ![]() | majsmjöl |
1 tsk![]() | ![]() | bakpulver |
0,5 tsk![]() | ![]() | salt |
1 st![]() | ![]() | ägg |
2 dl![]() | ![]() | Lättöl |
3 dl![]() | ![]() | olja Tillagning: 1. Blanda vetemjöl, majsmjöl, bakpulver och salt i en skål. Vispa upp ägget. 2. Tillsätt ägg och kall lättöl och rör ihop till en jämn smet. 3. Hetta upp oljan till 180 grader. Doppa svampbitarna en i taget i frityrsmeten och lägg dem i den heta oljan. 4. Fritera tills bitarna är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper. Serveringstips: Servera med ris och ångkokta grönsaker. |

En form av saprotrofer /svampar som lever på gammal tallstubbar )

Dagens skörd.

Tack kära moder natur.

© Foton / Giovanni Salaris 2006
Kommentarer
Trackback