För Att Inte Bli Tokig På Världen

Bästa sättet att rensa hjärnan när man är förbannad i hösttider
är att åka ut i skogen och plocka svamp.
71093-245

Efter att man promenerat en stund känns det som om man landar.
71093-246

Att man ochså hittar lite svamp gör inte det hela sämre.
Trattkantarell Cantharellus tubeaformis.
71093-243

Blomkålssvamp - Sparassis crispa
71093-241
En av våra godaste matsvampar, utmärkt god friterad! Passar till all sorts matlagning, men är mindre lämplig att torka då smaken kan bli något besk. Blomkålssvampen kan vara ganska svårrensad då barr och jord ofta är inväxta i grenverket.


Anita hittade faktist två jättefina exemplar

71093-242

Gammelsskog
71093-250

Recept på frityrsmet till att frittera blomkålssvampen

1 st

blomkålssvamp
1 dl

vetemjöl
2 dl

majsmjöl
1 tsk

bakpulver
0,5 tsk

salt
1 st

ägg
2 dl

Lättöl
3 dl

olja


Tillagning:


1.
Blanda vetemjöl, majsmjöl, bakpulver och salt i en skål.
Vispa upp ägget.

2.
Tillsätt ägg och kall lättöl och rör ihop till en jämn smet.

3.
Hetta upp oljan till 180 grader.
Doppa svampbitarna en i taget i frityrsmeten och lägg dem i den heta oljan.

4.
Fritera tills bitarna är gyllenbruna.
Låt rinna av på hushållspapper.

Serveringstips: Servera med ris och ångkokta grönsaker.

71093-249

En form av saprotrofer /svampar som lever på gammal tallstubbar )
71093-247

Dagens skörd.
71093-248

Tack kära moder natur.
71093-244
© Foton / Giovanni Salaris 2006

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0